EDELLINEN SIVU  
   

Sairastelut

- Pikkune on pysynyt tähän asti todella hyvin terveenä. Ensimmäinen sairastelu oli noin kahden kuukauden ikäisenä, kun hänelle nousi kuume. Sen vuoksi mentiin sairaalaan tarkkailuun yhdeksi yöksi. Sen jälkeen jatkui kolme viikkoa kestänyt nuha.

- Toisen kerran sairaalatarkkailuun jouduttiin kurkunpääntulehduksen vuoksi noin 1v 5kk ikäisenä. Silloinkin oltiin ainoastaan yksi yö osastolla.

- Kolmas sairaalareissu oli pikkuveljen syntymän aikoihin kun synnytysosastolla ollessa Samuelille nousi 40 asteen kuume. Silloin ei kuitenkaan jääty osastolle vaan Pikkune passitettiin kotihoitoon. Kuume oli aamulla jo laskenut kokonaan.

- Koko ajan on tarkasteltu Pikkusen kuuloa ahtaiden korvakäytävien vuoksi. Tarkkailua on ollut noin puolen vuoden välein, mutta mitään vikaa ei ole ollut. Kerran korvia tarkastettiin nukutuksessa. Kolmen vuoden ikäisenä korviin alkoi näkeä jo normaalitkin neuvolalääkärit.
Kahdeksan vuotiaaseen mennessä Pikkusella ei ole ollut yhtään korvatulehdusta.

- Pikkusella on ollut hieman karsastusta jota on seurattu säännöllisesti. 3 ½-vuotiaana karsastusta ei enää ollut, mutta lääkärit alkoivat epäillä näköongelmia.
Silmälasit hän sai hajataiton vuoksi 4 ½-vuotiaana. Silmälaseja etsittiin n. 20 liikkeestä ennen kuin yhdet sopivankokoiset löytyivät.
Pikkusen pienikokoinen pää tuotti ongelmia etsimisessä. Silmälasit hajosivat kolme kertaa vuoden aikana ja sen jälkeen hän sai uudet silmälasit. 7-vuotiaana silmälääkäri huomasi silmävärveen, jonka vuoksi kävimme myös Meilahdessa kontrollissa. Kontrollit jatkuvat edelleen.

- Kolmen vuoden ikäisenä alkoi olla ummetusta. Sitä pyrittiin auttamaan eri konsteilla mutta mikään ei oikein auttanut. Välillä oli huonompia jaksoja ja välillä helpompaa. Lääkkeeksi ummetukseen löydettiin Movicol Junior Plain. Lääke alkoi toimimaan välittömästi ja oikein säännöstellen sillä sai pidettyä ummetuksen poissa. Tämän lisäksi ruokavalio vaihdettiin laktoosittomaksi. Laktoosittoman ruokavalion avulla Movicol-lääkitystä saatiin vähennettyä ja lopulta lääkitys lopetettiin kokonaan.

Näiden lisäksi muutamat nuhat, yskät ja oksennustaudit on sairasteltu, mutta ei sen kummempaa. Tällä sivulla ei oteta huomioon sydänvikaa ja diabetesta ja niiden tuomia sairaalakontrolleja.