Hakukoneoptimointi

Näkyykö sivustosi hakukoneissa?

Kotisivujen näkyminen hakukoneissa ei tapahdu itsekseen. Googlettaminen on kuitenkin yleisin tapa etsiä tietoa yrityksestä eli valtaosa käyttää juuri Googlen hakukonetta hakuihinsa.

Googlen tuloksissa näkyy ns. luontaisia hakutuloksia ja niiden lisäksi myös maksettuja mainoksia ja mahdollisesti myös paikallisia hakutuloksia kartalla. Yleisesti hakutuloksissa täytyisi päästä ensimmäisten tulosten joukkoon, jotta hakija klikkaa itsensä kotisivuillesi. Vuonna 2013 Chitikan tekemän tutkimuksen mukaan 32,5 % hakijoista menee ensimmäiseen hakutulokseen. Sen jälkeen 17,6 % menee toisena näkyvään, 11,4 % kolmanteen ja siitä prosenttiosuus tipahtaa tasaisesti siten, että toisella hakutulossivulla olevaan hakutulokseen menee enää vain 1 % hakijoista. On siis erittäin tärkeää päästä hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle ja mahdollisimman kärkeen.

MITEN PÄÄSTÄ HAKUTULOKSISSA KÄRKIPAIKOILLE?

Google, eikä muutkaan hakukoneyhtiöt paljasta hakukoneiden toimintaa. Tiedetään kuitenkin useita hakutuloksiin vaikuttavia asioita, joihin vaikutetaan kotisivuja tehdessä hakukoneoptimoinnilla.

Hakutuloksiin vaikuttaa esim. sivujen sisältö, sisällön pituus ja hyödyllisyys, avainsanat, selkokieliset URL-osoitteet, kuvat ja niiden tiedot, ulkopuoliset linkit, palvelimen sijainti ja tehokkuus, SSL salaus… Osa tiedoista on sellaisia, mitkä laitetaan kerralla kuntoon kotisivujen tekemisen yhteydessä, mutta osaa tiedoista täytyisi päivittää jatkuvasti, jotta hyvä hakutulos säilyy jatkossakin.

Miksi sivut eivät jo näy hakutuloksissa?

Ihan ensimmäisenä päivänä ei kannata mennä katsomaan, että joko se oma sivu on pompannut kärkisijoille. Ahrefs:n tekemän tutkimuksen mukaan vai 5,7 % sivustoista pääsi top 10 sijoille vuoden sisällä julkaisusta. Tämä johtuu osittain siitä, että myös verkkotunnuksen ikä vaikuttaa hakutuloksiin. Keskimäärin top 10-sijoitukset olivat yli kaksi vuotta vanhoja sivustoja.

Hakukoneoptimointia sivuillesi

Teemme kaikkiin kotisivuihimme hakukoneoptimoinnin ja meidän kautta tilattuun webhotelliin sisältyy myös ilmainen SSL-salaus, joka myös auttaa hakutuloksissa. Annamme myös vinkkejä siitä, mitä jatkotoimenpiteitä sivustolla olisi hyvä tehdä, jotta voisi parantaa jatkossakin sivujen sijoitusta hakutuloksissa.

JR Jalot

Meijerintie 8, Huittinen
Jani: 044 329 8717
Raisa: 050 359 6876
www.jalot.fi